Bij Jacobus Muziekcafé live

Zaterdag 21 oktober 2023
Jan Henk de Groot met het programma ‘Fiene’ live in Zeerijp

Soms hoor je een woord uit het verleden dat je gelijk terugbrengt naar een bepaald moment of gebeurtenis. In Fiene gaat Jan Henk de Groot terug naar de zandbak van kleuterschool Bambi te Zuidhorn. Speulen mit fien zaand, ofwel fiene. De tijd, de mensen, ze glijden als fiene door je vingers. Jan Henk verloor in korte tijd zijn vader en oma en legde herinneringen vast die hij niet wil vergeten. In het verlies vind je ook weer nieuwe inzichten en misschien zelfs geluk. Want we moeten altijd weer door. 

Een avond met liedjes over vervroegd pensioen, ’t Knoalster achterhuus, een stiltecoupé en een bijzondere piano… en alle hits!

Vooraf de mogelijkheid om samen met de artiest te dineren. Aanvang diner is 18.30 (alleen in combinatie met concert)

21 oktober 2023: Jan Henk de Groot
concert en gezamenlijk eten met de artiest
Start diner: 18.30 uur
Start concert: 20.30 uur
entree: diner en concert: € 30,00
Entree concert: €15,00
 

21 oktober in Zeerijp: Jan Henk de Groot. De kaartverkoop is al begonnen. Wees er snel bij.
Zie ook www.janhenkdegroot.nl

Jan Henk won o.a. de Grote Prijs van Nederland publieksprijs in 2001, de DvhN streektaalprijs in 2014 en 2020 voor zijn albums Weerom en De wolf is trug. In 2014 kreeg hij de Grunny (RTVNoord muziekprijs) voor zijn verdiensten in de Groninger muziek.
Frits Spits: “dit album moet overal in Nederland worden gehoord” (over De wolf is trug)
Jury streektaalprijs: “Gevarieerde optimistische liedjes waar het enthousiasme vanaf spat”
De Groot heeft de gave om de kleine en grote dingen in het leven in een liedje te verpakken. Authentiek en herkenbaar voor de luisteraar. Hij lijkt daarmee hetzelfde (fiets)pad te bewandelen als Daniël Lohues. (Carlo Deuten RTVDrenthe)
Een geboren liedjesschrijver die zijn liedjes ook met veel meer verve uitvoert dan hier in het genre gebruikelijk, kunnen we Jan Henk de Groot onderhand tot een van de toppers rekenen binnen het gilde der Nederlands(talig)e singer-songwriters. (HEAVEN)
“ Grote verrassing was Groninger Jan Henk de Groot. Met heerlijk droge humor pakte hij vanaf de eerste seconde zijn publiek in…, Hilarisch was zijn ode aan het dubbelcassettedeck..” Meppeler Courant
“Voortreffelijke, gevarieerde plaat die pittige (folk) popsongs afwisselt met hartverscheurende folkballades die de vergelijking aankunnen met het beste werk van Daniel Lohues en Jack Poels” (Heaven popmagazine)
“De Groot bewijst met ieder lied dat streektaal een verrijking is voor de Nederlandse muziek” (MusicMaker)

Zaterdag 25 september 2021

Bernard Brogue & Tammo Tamminga Zeerijp

Aanvang: 20:00 uur;  Entree: 10 euro

Bernard Brogue & Tammo Tamminga zijn beide geboren in de provincie Groningen, wonen op de Veluwe en zingen over hun Groningse roots in al haar facetten. Bernard en Tammo ontmoetten elkaar in 2014 in Apeldoorn. Ze zaten zelfs samen op dezelfde middelbare school in Stadskanaal, zonder het van elkaar te weten. Al snel ontstond het plan om een spaigelploatje in het Gronings op te nemen. Nog voor de Corona periode heeft de CD Laif o Laif het levenslicht gezien, De CD staat vol met songs over verlies en verlangen, hoop en strijd tegen de aardbevingen die Groningen nog immer teisteren.

Het concert in het Dorpshuis Bij Jacobus in Zeerijp bestaat uit drie delen. De artiesten brengen elk eigen werk. Tammo zingt in het Gronings en Bernard in het Engels. Daarna zullen ze als duo de CD Laif O Laif, integraal ten gehore brengen. Het beloofd een bijzondere avond te worden in Zeerijp

Datum: Zaterdag 25 september 2021

Aanvang: 20:00 uur

Entree: 10 euro

Meer informatie

Zondag 4 oktober 2020: I TOOK YOUR NAME

“Na een aantal EP’s en bijdragen aan compilaties verscheen in oktober 2017 “White Wall, Silent Light”, het eerste album van I Took Your Name. I Took Your Name is het alter ego van Chris van der Ploeg, voormalig gitarist van het Groningse audiotransparent. Op “White Wall, Silent Light” bezingt hij, zij het cryptisch, zijn liefde voor de natuur, drijft hij zijn eigen demonen uit en toont hij het leven als een nacht vol dromen waarvan je je bij het ontwaken nog slechts flarden herinnert.

Toen Chris “White Wall, Silent Light” afrondde was het voor hem eigenlijk helemaal niet duidelijk waar de plaat nou eigenlijk over ging. Alsof hij een puzzel voor zichzelf had gecreëerd, of met z’n ogen dicht een nieuw wachtwoord had aangemaakt. De afgelopen jaren hadden zich in zijn leven wat veranderingen afgespeeld. Hij verliet zijn geliefde Groningen, maar kwam er nog vaak en leerde het eigenlijk beter kennen dan toen hij er woonde. Groningen, de thuisbasis van zijn oude band. Groningen, met zijn oude kerken met witte binnenmuren, het stille licht over het landschap.

Dan zijn er de songs. “From a Dream”, met zijn fragmentarische tekst die verhaalt over Red Adair en de Ierse Zee, “The First Year”, een song over Pasen, “Lure”, over vastzitten in een situatie. Langzaamaan werd duidelijk dat “White Wall, Silent Light” gaat over uit de droom geholpen worden, over beseffen, en blijkt de plaat er uiteindelijk een over wederopstanding te zijn.”

In 2019 en 2020 zijn er meerdere nieuwe singles verschenen. “Half Speed”, “Burst to Life” en “Human” zijn te beluisteren op alle streamingdiensten.

Zondag 11 oktober, extra concert: Gezinus Lambers

Drie jaar geleden begon Gezinus Lambers Grunneger liedteksten te schrijven, aanvankelijk voor anderen maar na het winnen van de Publieksprijs tijdens het Grunneger Laidjesfestival 2019 steeds meer voor eigen gebruik. Op 11 oktober brengt hij in het dorpshuis van Zeerijp een programma waarin verhalen en liedjes elkaar afwisselen.  Contact met het publiek en het met elkaar beleven van het gebodene staat voorop. De liedjes zijn over het algemeen bewerkingen van bekendere hits, die dankzij het Gronings een totaal andere strekking krijgen. Het resultaat is vaak hilarisch maar er zit ook serieuzer werk tussen. Het vertellen gaat in het Nederlands, zodat degene die het Gronings niet goed machtig is toch kan genieten van een  optreden in een persoonlijke en intieme sfeer. I.v.m. coronamaatregelen is het aantal beschikbare plaatsen beperkt. Reserveren wordt daarom ten zeerste aangeraden. De voorstelling begint klokslag 15.00 uur.


Zondag 1 november

Vorige concerten

Zondag 6 september: Jonathan Rhodes Band. 

Bij mooi weer is het concert buiten, bij regen binnen. Beperkt aantal plekken, dus kom op tijd.
Toegang vanaf 14.00 uur. Reserveren mogelijk, RIVM regels worden gehanteerd.
Toegang: gratis.
Zie website: www.bijjacobus.com en https://www.youtube.com/watch?v=h3bhfB6BQGg

Jonathan Rhodes maakt ongerepte muziek. Deze uit de Hollandse klei getrokken stadsjongen
heeft een geheim verlangen naar een eenvoudiger leven. Geïnspireerd door de rijke
Amerikaanse muziektraditie leunt zijn sound op roots en blues met een mespuntje gospel.
Rhodes is een verhalenverteller die speelt met de spanning tussen tijdelijke rages en eeuwige
waarde. Daarin is hij niet bang om vraagtekens te zetten bij algemeen gewaande denkbeelden of
bij zijn eigen waanbeelden. Het resultaat zijn liedjes met ruwe randen die vooral eerlijk zijn.
Denk aan Paul Simon, Sean Rowe en Jason Isbell.
Kort na zijn debuut won hij de Friesland Pop Songwriter Contest en bovendien de publieksprijs
in de Grote Prijs van Nederland. “His songwriting ability is excellent; a very well deserved finalist.”
Na het uitbrengen van zijn eerste EP speelde hij support shows voor Maria Mena, Otis Gibbs en
Tangarine. Na een seizoen van denken en schrijven kwam Rhodes dit jaar weer boven water
met nieuw materiaal.

 

Zondag 1 maart: Tria Martina:  

Op zondagmiddag 1 maart treedt het trio ‘Tria Martina’ op in het Dorpshuis. Tria Martina speelt allerlei covers uit zowel de pop, blues en soul muziek en stopt ze in een eigen jasje. Zeer geschikt voor een heerlijke zondagmiddag.

Bezoek ook hun facebookpagina: https://www.facebook.com/TheoJelmerMartina/. Verder kun je ook wat filmpjes vinden op youtube.

Tria Martina bestaan uit: Martina Huinder (zang), Theo Onnes (gitaar) en Jelmer Dijkstra (basgitaar)

 

 

 

Zondag 2 februari: Wandering Fire                     

                 

Vanaf zondag 2 februari in het Dorpshuis Bij Jacobus te Zeerijp: elke eerste zondagmiddag van de maand live optredens van singer-songwriters en semi-akoestische bands. Op 2 februari mag het prachtige kwartet ‘Wandering Fire’ de spits afbijten.

4 mannen met 3 gitaren brengen eigen nummers en meerstemmig gezongen teksten over liefde, het leven en dingen die voorbij gaan. Hun muziek ontstaat vaak aan de keukentafel, met een akoestische gitaar, flarden tekst en de eerste contouren van een zanglijn. Daarmee bouwen ze verder aan een geluid dat in de traditie staat van bands als Crosby, Stills, Nash & Young.

Nieuwsgierig? Op hun site is een mooi filmpje (http://www.wanderingfire.nl/#wf) te vinden van hun optreden en ook de liedjes die op hun eerste album ‘DURING WIND AND RAIN’ staan.
Zie ook de site www.wanderingfire.nl en hun facebookpagina.

Zondag 2 februari om 15.00 uur in het Dorpshuis Bij Jacobus.
Toegang gratis!!

contact

Adres
Borgweg 9
9914PC Zeerijp
tel: 0646005989
mail: bijjacobus@gmail.com

Openingstijden cafetaria
Vrijdag– zaterdag: 17.00–19:00
Voor vergaderingen en andere bijeenkomsten (feesten, uitjes) op afspraak open.

Doorwerkmaaltijden, bestellen voor 15.00 uur
Tijdens het zaai- en oogstseizoen bereiden wij voor de boeren doorwerkmaaltijden.  Telefoon:
06-46005989

 

Activiteiten

21 februari: koffie-ochtend 

23 februari: Café-avond voor de Riepsters

2 maart: klaverjasavond en joelen 

9 maart: Fivel avond

10 maart: muziekcafé met ’the Daily Disposables’. Aanvang 15.00 uur, entree €5,00

14 maart: Aanschuifbuffet voor de Riepsters. 3 gangenmenu voor €10,00

14 april: muziekcafé met Robin IJzerman en HETA, aanvang 15.00 uur. entree: €5,00

 

 

wordt verwacht in 2024:

13 april: The Jim Croce Project. Aanvang 20.15 uur. Entree €15,00
11 mei: CT & the Sublimes. Aanvang 20.15 uur. Entree €15,00