shadow

Zondag 22 oktober: Canto Ostinato van Simeon ten Holt


Het Canto Ostinato van Simeon ten Holt in de Jacobuskerk te Zeerijp

Op zondag 22 oktober start de concertreeks ‘Jacobusconcerten’ in de Jacobuskerk te Zeerijp. Een serie met verrassende en afwisselende concerten.

Aanvang: 16.00 uur (tot ongeveer 17.15 uur)

Ticket concert: €9,00 (voorverkoop 7,50)

Ticket concert + Jacobusdiner: €25,00 (maximaal 25 personen)

Kaarten kunt u hier vooraf bestellen bij: bijjacobus@gmail.com o.v.v. naam, aantal en soort tickets. U krijgt een bevestiging van uw aanvraag.

De pianisten Nanke Flach en Liesbeth Wildeveld verzorgen het eerste concert in deze reeks. Zij brengen het prachtige en hypnotiserende opus Canto Ostinato van Simeon ten Holt ten gehore op twee piano’s. Het is een van de eigenaardigste muziekstukken van onze tijd. Dit omdat het stuk uren kan duren, hypnotische herhalingen bevat en de uitvoerenden, meestal twee of vier pianisten, de ruimte geeft voor eigen bijkleuringen.
Het Canto Ostinato wordt gerekend tot de minimalistische muziek. Canto verwijst naar een kort muzikaal motief en Ostinato verwijst naar herhaling.

Nanke Flach heeft piano gestudeerd aan het conservatorium van Utrecht bij Alan Weiss en tijdens haar master of music studeerde zij bij Hans Eijsackers. Zij speelt graag kamermuziek en vormde van 2003 tot 2005 het ‘Trio Gaudí’ met Rianne Wijbenga, fluit, en Lotte van Velthoven, cello. Met dit trio hebben zij onder andere de 3e prijs behaald op het Prinses Christina Concours.
In 2014 ontving zij met Annette Scholten (celliste/ lame sonore (zingende zaag)) een eervolle vermelding tijdens de Ibla Grand Prize voor hun concerten in het Siciliaanse Ragusa-Ibla, en het certificaat ‘Most distinguished musician‘. Dit resulteerde in een tweeweekse tournee door de Verenigde Staten, met onder andere een concert in Carnegie Hall.
Nanke heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Frank van de Laar, Maria João Pires, Bart van de Roer, Klára Würtz, Paolo Giacometti en Katia Veekmans. Voor kamermuziek heeft zij lessen gevolgd bij o.a. Stefan Metz (cello), Marieke Schneemann (fluit) en Richard Wolfe (altviool).

Liesbeth Wildeveld studeerde piano aan het Conservatorium in Groningen en studeerde Engels en muziekwetenschappen aan de RUG. Ze legde zich na de studie vooral toe op kamermuziek en begeleiden en nam daartoe lessen bij de bekende Nederlandse liedbegeleider Thom Bollen en verder bij de Belgische pianiste Sylvia Traey in Antwerpen.
Ze begeleidde vele solisten, zowel zangers als instrumentalisten. Zij wordt veel gevraagd als begeleider van jong talent.
Liesbeth vormt een vast duo met de Duitse contrabassist Sven Otte en werkte als docent Muziekgeschiedenis op het Prins Claus Conservatorium in Groningen

Na het concert is er gelegenheid tot napraten in het koor van de kerk onder het genot van een drankje.

Ook is het mogelijk om na het concert het Jacobusdiner te nuttigen in het Dorpshuis ‘Bij Jacobus’.
Aanvang diner zal ongeveer een half uur na afloop van het concert zijn. Deelname hieraan kan alleen middels reservering vooraf.
Voor €25,00 krijgt u een drie gangen maaltijd (met 1 drankje naar keuze) inclusief toegang tot het concert.

Het Jacobusdiner

 

Voorgerecht

Terrine de champignon (veg.)

Een heerlijke groentecake van champignon, kaas, wortel en stukjes noot. Geserveerd op een saladebedje met een frisse chutney.

of

Soupe de citrouille (veg.)

Een frisse pompoensoep met onder andere sinaasappel en wortel. Met een licht pittige nasmaak van citroenpepers.

 

Hoofdgerecht
(geserveerd met puree, Riepster Friet, huisgemaakte appelmoes en salade)

Boeuf de Bourgignon
Een heerlijke stoofvleesschotel van biologische spekjes en rundvlees in een rode wijnsaus van o.a.  uitjes, champignons, courgette, tijm, gerookte knoflook  en op smaak gemaakt met een mix van  arabiata-kruiden.

Of

Champignon de Bourgignon
De vegetarische variant met gemengde bospaddenstoelen, zoete aardappel en  gemarineerde tofu in een rode wijnsaus van o.a.  uitjes, champignons, courgette, tijm, gerookte knoflook  en op smaak gemaakt met een mix van arabiata-kruiden.

Nagerecht:

Sorbet  aux fruits frais
Sorbet van vanille ijs en vers fruit

Of

Yaourt aux fruits frais
Een griekse yoghurt met vers fruit

Kom op 22 oktober naar Zeerijp, geniet van de hypnotiserende klanken van het Canto Ostinato, de geweldige akoestiek van de Jacobuskerk en de schoonheid van de sobere en robuuste architectuur!